Arkiv for desember, 2009

Afrikaeventyret er i gang!

Lagt inn av on onsdag, 30 desember, 2009

Noen syntes kanskje dette fikk en treg start, men omstendighetene tatt i betraktning er det etter mitt skjønn ikke så verst.
Jeg har vært i Namibia i ca to uker nå, og om en uke kommer de resterende deltagerne i familien. Opplevelsene så langt har bestått mye av opplæring, tilpassning, isjias og diverse annet som følger en intensiv opplæringsperiode. Jeg har vel fått merke at ikke alle syntes det går an og bare tro at en kan bli kvegfarmer i Namibia sånn uten videre. Det er forøvrig ikke første gang jeg har merket at folk rundt meg ikke syntes mine avgjørelser er helt kloke, så ”knust” vil jeg nok ikke si at jeg er.
Noe snodig må jeg allikevel si at det er å våkne opp i 5.30 tida om morgenen, alene i et fremmed huste til alle lydene som finnes her. Når jeg i tillegg ser på gradestokken og den viser et par og tredve (pluss) grader, og jeg vet at dere hjemme i Norge har strevet med å flytte på flere og seksti centimeter med snø, blir det ikke mindre snodig.
Tilfeldigheter: Hvor mange er det som kan fortelle at de på vei hjem fra naboen i går plutselig ble ”nødt til” å skyte en Oryx som sto i veien for porten inn på gården? Trolig ikke alle i alle fall. Kan jo også fortelle at det skapte litt hodebry da jeg måtte finne ut hvordan man får med 170kg upartert kjøtt hjem etterpå (med en rygg som så vidt bærer meg selv). Alt ordner seg for gud og en bilmekaniker, så nå henger ”greia” på kroker i kjølerommet.
Det er starten på regntiden her nå, og i går startet det. Det kom 55mm regn (og hagl) på to og en halv time. Nedbørsmengden blir sirlig notert på et skjema for å sammenligne med tidligere år. Jeg fant raskt ut at det var en bra mengde. I tillegg dro regnet med seg en storm som veltet noen trær og røsket med seg alle hagemøblene. Vi fant dem i midlertidig igjen i et hjørne av hagen.
I morgen tidlig skal vi (arbeiderne på farmen og jeg) først fange noen hester, også samle sammen en kvegflokk som skal bytte beitemark. Spenning nok for en svett nordmann. Håper ryggen tåler det. I tillegg er det jo nyttårsaften og naboen har bedt meg på grillfest. Det blir koselig og annerledes. Jeg får håpe jeg styrer unna min årlige ”sipping” over at året som gikk så altfor fort…..
Ønsker dere alle sammen et riktig godt nytt år og håper dere får en fin feiring! Jeg skal prøve å skåle for hver og en av dere men da vil jeg f…. ikke høre noe om konsekvensene. Ok?
Klemmer og hilsner fra Anders

Solberg motorshow

Lagt inn av on torsdag, 10 desember, 2009

Namibia-Botswana-Zambia 2008

Lagt inn av on tirsdag, 1 desember, 2009

Fishingcamp Shakawe BotswanaSafaritur.
I februar 2008 dro Bjørn, Olav og jeg til Namibia på safari tur. Vi leide bil, kjørte en planlagt rute og overnatet for det meste ute i bushen på taket av bilen. Det ble mange opplevelser, dyrearter, tanker og møter med mange nye inntrykk og folk. Hele turen varte i 22 dager (Olav en uke kortere). 11 av disse dagene var «på hjul» og vi klarte 5070km på disse dagene.
Turen startet i Windhoek, gikk nordover i Namibia, inn i Botswana, videre opp Caprivi Strip og til Zambia. Der ble det Victoria Falls, dagstur til Lusaka også noenlunde samme rute ned igjen. Flott tur og masse bra utfordringer for oss.

Bildet er fra Fishingcamp i Shakawe, Botswana.

Anders