Afrikaeventyret er i gang!

Dette innlegget ble lagt inn av den onsdag, 30 desember 2009

Noen syntes kanskje dette fikk en treg start, men omstendighetene tatt i betraktning er det etter mitt skjønn ikke så verst.
Jeg har vært i Namibia i ca to uker nå, og om en uke kommer de resterende deltagerne i familien. Opplevelsene så langt har bestått mye av opplæring, tilpassning, isjias og diverse annet som følger en intensiv opplæringsperiode. Jeg har vel fått merke at ikke alle syntes det går an og bare tro at en kan bli kvegfarmer i Namibia sånn uten videre. Det er forøvrig ikke første gang jeg har merket at folk rundt meg ikke syntes mine avgjørelser er helt kloke, så ”knust” vil jeg nok ikke si at jeg er.
Noe snodig må jeg allikevel si at det er å våkne opp i 5.30 tida om morgenen, alene i et fremmed huste til alle lydene som finnes her. Når jeg i tillegg ser på gradestokken og den viser et par og tredve (pluss) grader, og jeg vet at dere hjemme i Norge har strevet med å flytte på flere og seksti centimeter med snø, blir det ikke mindre snodig.
Tilfeldigheter: Hvor mange er det som kan fortelle at de på vei hjem fra naboen i går plutselig ble ”nødt til” å skyte en Oryx som sto i veien for porten inn på gården? Trolig ikke alle i alle fall. Kan jo også fortelle at det skapte litt hodebry da jeg måtte finne ut hvordan man får med 170kg upartert kjøtt hjem etterpå (med en rygg som så vidt bærer meg selv). Alt ordner seg for gud og en bilmekaniker, så nå henger ”greia” på kroker i kjølerommet.
Det er starten på regntiden her nå, og i går startet det. Det kom 55mm regn (og hagl) på to og en halv time. Nedbørsmengden blir sirlig notert på et skjema for å sammenligne med tidligere år. Jeg fant raskt ut at det var en bra mengde. I tillegg dro regnet med seg en storm som veltet noen trær og røsket med seg alle hagemøblene. Vi fant dem i midlertidig igjen i et hjørne av hagen.
I morgen tidlig skal vi (arbeiderne på farmen og jeg) først fange noen hester, også samle sammen en kvegflokk som skal bytte beitemark. Spenning nok for en svett nordmann. Håper ryggen tåler det. I tillegg er det jo nyttårsaften og naboen har bedt meg på grillfest. Det blir koselig og annerledes. Jeg får håpe jeg styrer unna min årlige ”sipping” over at året som gikk så altfor fort…..
Ønsker dere alle sammen et riktig godt nytt år og håper dere får en fin feiring! Jeg skal prøve å skåle for hver og en av dere men da vil jeg f…. ikke høre noe om konsekvensene. Ok?
Klemmer og hilsner fra Anders

11 kommentarer to “Afrikaeventyret er i gang!”

 1. Amund

  Godt nytt år! Høres ut som om du er godt igang dere nede i varmen. Og det blir vel deilig å få på plass kjerring og unger, så eventyret virkelig kan starte. Du har jo så vidt fått kulda ut av shortsen, så det er ikke så mye nytt og fortelle om fra nord. Vi ønsker deg et riktig godt nytt år og hils Iren og gutta.
  Stine, Eskil, Karen og Amund

 2. René

  Ja da har du mat nok i 2-3 dager (he-he). Det er fortsatt litt underlig å se for meg alt dette men du verden, sånn som jeg kjenner deg så fikser du dette med et smil om munnen.

 3. Mette Fagerhaug

  Hei Anders!
  Godt nytt år til deg også! Tenk for et utfordrende og utrolig spennende år det blir for dere 🙂 Masse fine opplevelser og oppbygging av minner av alle slag.. Synes du og Iren er supertøffe som gjør det som så mange av oss andre har lyst til ..men som vi vegrer oss for, av ulike grunner.
  Med to så knakande kjekke, positive, empatiske, omgjengelige, løsningsorienterte, snille og dyktige personer som du og kjerringa,– ja må jo dette bare bli et supert opphold i eksotiske Afrika!

  Lykke til i dagene og månedene som kommer. Vit at vi tenker på dere!
  Det skal bli en fornøyelse å følge med på denne siden!
  Klem, og vi holder kontakten!
  -Mette

 4. Hanne Mejlænder-Larsen

  Vi ønsker fam. Knutsen et spennende og godt nytt år i Namibia. Utrolig modig å reise av gårde til Afrika for et år. Scott kommer til å savne Knut men vi skal følge godt med og holde kontakten. Lykke til. Fra fam. Mejlænder-Larsen på Lierskogen.

 5. Vi ønsker dere et godt nyttår, håper dere får et spennende år i Namibia, og vi ser fram til å følge med på alle opplevelsene dere kommer til å være med på! Lykke til! Hilsen Ann Kristin m. familie! 😉

 6. Hei Afrikaknutsen. Har akkurat fått melding fra Iren om at alt er gått bra med dem. Da er alt bare velstand. Senk skuldrene og bli bra i ryggen og ha et spennende godt nytt år. Haslumgjengen.

 7. Kari Vik Knutsen

  Hei alle fire
  En litt treg start herfra.Vi var ikke klar over at «Afrikaknutsen.no» allerede var i farta.Flott å lese om oppstarten din, Anders. Sms fra Iren i dag forteller om både engelsktime og kjøttkaker av oryx. En slags hverdag har begynt,og dyret har tydeligvis kommet ned fra krokene i kjølerommet.
  Knut og jeg tilhører den solide heiagjengen. Vi har ikke et øyeblikk ment at dere er sprø som legger ut på noe så dristig.
  Mesteparten av jula er kasta ut.Basusjernet hviler i kjelleren til neste år,og vi er gode og mette.I dag har vi skeia ut.Libanon-TV-en har gjort nytte for seg i 21 år.Nå kommer Samsung 40″.Den skal vare livet ut,kan hende.
  Nå er det kveld, 18 kalde grader og varsel om enda mer kulde.
  Vi tenker masse på dere og er veldig spente på hvordan gutta finner seg til rette. Gleder oss til å følge med dere videre. Hils Afrika fra oss.
  Hilsen mor

 8. Laila

  Hei Anders,
  Godt nytt år! Du er bare den tøffeste personen jeg kjenner i hele verden :o) Temperaturforskjellen her kontra Namibia er for øyeblikket beskjedene 50 grader.
  Ønsker dere alle fire et fantastisk spennende år i Afrika. Gleder meg til å følge dere videre.
  Hilsen Laila

 9. Snorre Helno

  Hei Jonas,Knut,Anders og Iren!
  Alle i klassen savner dere, og vi følger spent med på siden deres!
  Husk å skrive ned alt dere gjør i Namibia!
  Vi gleder oss til du kommer tilbake!
  Hilsen Snorre.

 10. Even

  Hei Jonas!
  Nå har jeg lest og sett på bilder på siden deres. Jeg ser at du har det spennende og fint. Jeg savner deg i klassen. Her på Lierskogen har vi masse snø og det har vært veldig kaldt. Vi står mye på snowboard og har fotballtreninger. Vi trener litt med Hallingstad nå, det er gøy, men jeg ville heller vært der du er og hatt sol og badet. Jeg har begynt og spille elgitar, det er gøy! Hilsen Even

 11. Hei på alle,tenk at tiden går så veldig sakte da!! Gleder oss veldig til en kjempeknusklem,mat er det ikke så farlig med.Nå har bestemor snart pakket den nye kufjerten,og med nye høreap blir dette helt topp.Dere er helt unike ,positive,ståpåvilje,dette går bra.Trengte dere oppskrift på blodmat????Det er den nye dopen!Gutta dere har blitt så store ,vokst mye? Skulle så gjerne hatt en klem, men vi sender den over.Alt bra med alle her ,og oldemor ja hun kunne tenkt seg en tur til landet der det er sol!!!! I morgen skal vi til Røros og ca 20 minus,men det blir bra det også.Alle hilser ,klem fra bestemor og bestefar så lenge.


Legg inn en kommentar