Da er alle på plass!

Dette innlegget ble lagt inn av den onsdag, 6 januar 2010
Så langt øyet rekker tilhører farmen

Så langt øyet rekker tilhører farmen

Kjære alle venner!

Livet vårt som farmere i Namibia er i gang og vi bruker dagene til å bli kjent med folk og fe og ting og tang. Dagen starter tidlig og det første som skjer er en rekognoseringsrunde på farmen (m.bil hvor gutta sitter bakpå planet sammen med noen av arbeiderne og hundene Rufus, Tasso og Hippie). Gutta gjør store øyne når vi kjører forbi flokker med ville dyr som løper og hopper. Så er det tid for frokost og etter det har vi skole. Klasserommet befinner seg i gjestehuset og vi har hengt opp det Namibiske kartet og det Norske flagget. I friminuttet er det lov å bade i bassenget, jippiiii! Et par timer skole er nok (…), og så er det små gjøremål rundt omkring før vi spiser og tar en siesta. Akkurat nå er det sommer her nede, så det kan bli ganske varmt. Det er også regntid nå, så temperaturene varierer mellom et par og tyve pluss, til oppunder førti. Sent på dagen tar vi gjerne en ny tur ut med pick up`en og både Knut og Jonas har fått prøve seg som sjåfører (hm….) I går sjekket vi en cheeta-felle, men i den var det bare et sinna villsvin som ikke var særlig medgjørlig….. Den hadde flaks som fikk friheten tilbake, fryseren her er nemlig alt for full… I dag reddet vi en hest som hadde satt foten fast i gjerdet, og som lå nede da vi fant den. Vi fikk klippet den løs og kjølt den ned med vann, og den reiste seg etter en stund. Tydeligvis i sjokk og ubalanse kom den seg av gårde etter hvert. Vi skal se etter den i morgen tidlig for å se om den greide seg. Ellers spiser vi en del uvante ting her nede, sånn som Oryx kjøttdeig og Hartebeest pølser… Alt nytt og uvant, men sånn er det jo når man er i et annet land, og særlig her ute. Man må spise hva naturen tilbyr. Om en ukes tid reiser vi inn til byen Windhoek. Der kommer vi sannsynligvis litt lettere på nett og gutta kan kanskje få skype med noen kompiser og lignende. Følg oss videre og fortsett å legge inn hilsener til oss. Vi får jo ikke svart på alle grunnet nettilgangen, men det er veldig hyggelig å lese!! Hilsen og klem til alle vi kjenner fra Knutsens i Namibia.

Iren, 6/1-2010

9 kommentarer to “Da er alle på plass!”

 1. Anita

  Så godt alle er på plass!! Ja vi tenker på dere nede i varmen og alle andre utfordringer dere får. Ser ut til at de blir tatt på strak arm. Jeg har akuratt vært å fora natt stellet, det er litt anerledes ja, knitrer i iskald snø minus 35 blå kalde grader, hutre, hutre. Hils til gutta i klasserommet og andre hardt arbeidende. Morro å høre fra dere, vi kommer til å følge med så godt vi kan.

 2. Jonathan Hovrind

  Hei Fam. Knutsen.
  Dere har det varmere enn oss! Vi opplevde -37 grader, og Jonathan måtte «dessverre» på utedo i -30. Snakk om forskjeller! Jonathan fikk prøvd de nye twintip-skiene og Jonathan fikk tatt seg en tur på snøscooter. Super Juleferie, men kaldt. Nå har vi begynt på skolen igjen, med ny lærer! Hun er også grei. Det er kaldt på Lierskogen også, akkurat nå er det -17. Store koser fra Hovrinds. PS! Christel savner catwalken din Knut…

 3. Gunvor Ruud

  Så gøy å lese! Jeg følger spent med – det høres fantastisk og utfordrende ut! Håper ryggen til Anders er bedre.
  Og vi er godt igang med juletrefestene i vinterkulda. Men 8 fester er overkommelig, så når vi er ferdige med helgens 4 fester, har vi bare 2 igjen til uka.
  Idag var det 3.morgenen med -22 utenfor kjøkkenet. Så her er det ullundertøy og lua godt nedover øra!

  Lykke til videre på farmen i varmen!

  Gunvor

 4. Vibeke

  Hellu! …..så på animal planet i går, der en løvinne hadde adoptert en oryx-kalv !! ..ganske utrolig.. Tenkte på dere da vet du.. Tenker forresten på dere hver dag, når jeg drikker av Slangen-Seter-koppen min! Må ta meg i og ikke ringe for og spørre om vi skal gå en tur… Send over noe adresser, telefonnr og sånn snart ‘a

  Masse klemmer fra dæliskogen

 5. Hei Knut m/fam.

  Hei Knut

  Bestemor har lest for meg det dere opplever, det høres spennende ut.
  Var det vanskelig å kjøre bil? Er du ikke redd for alle de ville dyrene? Her på Lierskogen har det vært veldig kaldt max 22- grader.
  Skal følge med livet ditt i Namibia og det skal bli spennende å høre på alt du har opplevd når du kommer hjem. Ønsker deg og dine masse fine dager og opplevelser. Hilsen Emil

 6. Kristin Krugerud

  Hei Iren

  Jeg er jo stor fan av av hva dere har gjort og kommer til å følge med på livet i Afrika. Kose dere masse og nyt dagene, plutselig er det over 🙂 Klem Krugers

 7. Kathrine og alle barna på SFO

  Hei alle sammen. Nå sitter vi i minitektet og er inne på sidene deres. Fyn søren dette ser spennende ut. Kos dere, opplev masse og del det med oss!
  Hilsen Kathrine med Harman og Chriatian ved siden av.

 8. Kathrine Skole og SFO

  Hei Knut og Jonas. Prøvde å legge inn en kommentar til dere tidligere idag, men det funka ikke. Da satt jeg i miniteket sammen med Harman og Chriatian i 3. og så på sidene deres. Vi synes det er kjempespennende!!Kos dere, nyt, og del med oss. Vi er stadig innom og leser om de spennende dagene deres. Ikke glem skolearbeidet nå da!!

 9. Anders

  Hei Kathrine og alle på SFO!
  Neida! Vi glemmer ikke skolearbeidet. Vi har skole hver ukedag men vi rekker også å gjøre en masse annet som er mere spennende….
  Nå skal jeg på kjøretur på farmen for å sjekke hvor mye det har regnet i går og i natt. Regnet er veldig viktig her hvor det er ørken.
  Hils til alle på SFO.

  Hilsen Knut


Legg inn en kommentar