Den første uka sammen!

Dette innlegget ble lagt inn av den mandag, 11 januar 2010

Det begynner å bli litt liv på siden vår og det er kjempegøy. Takk til Snorre, Anita på Slangen, Helle, fam. Hovrind, Gunvor, Vibeke, Amund, Rene, Mette, fam. Meilander-Larsen, Ann Kristin m/fam, Grenihuset, Laila, Muttern, Thomas, Emil, Marianne og  Atle og flere til, for hyggelige hilsener og rapporter.

Iren skrev om en hest vi fant som satt fast i gjerdet. Morgenen etter hun skrev om den, fant vi hesten død. Den klarte seg ikke og ble raskt til føde for sjakaler (minner mye om en rev) og gribber. På et døgn var det ingenting annet enn skjelettet igjen av den. Vi var bortom flere ganger og så hvor raskt den ble borte. Ene gangen satte Jonas, Knut og jeg oss til på post og ventet til det kom en jackal. Pang, og en jackal mindre som jakter på lammene , men litt mer mat til gribbene. Spennende selv om det nok også er litt brutalt. Vi har nok et ganske annet forhold til hest i Norge enn de har her nede. Ville hester som dette lar man naturen ordne opp med på egenhånd. Vi prøvde i hvert fall så godt vi kunne, og det er godt å vite i etterkant.(bilder kommer av dette når vi kommer til bedre nettforhold)

På fredagen var Iren på sin første ”alenetur” på afrikanske veier. Hushjelpen var ikke bra og vi følte det greiest å ta henne en tur til klinikken som ligger en liten time unna. ( I Omitara) Ny bil med rattet og girstanga på ”gærne sia”, trafikk som også går på andre siden av hva vi er vant med, sørpete grusveier pga regntiden…. Jeg syntes hun er tøff, men visste selvfølgelig at hun fikset det aldeles strålende. Sarah fikk tabletter og er mye bedre.

I går var vi på besøk på nabofarmen (12 km unna) hos Arno og Irmgard, Ollie(17), Kerstin (14) og Corinna på (12). Veldig hyggelige folk. Åpne, reale, hjelpsomme, interesserte og veldig gjestfrie. Irmgard har interesse av å ta inn ”foreldreløse” ville dyr, og har nå et par tamme struts, en tam Hartebeest et par villsvinunger (som i skrivende stund dessverre har stukket av…) og en kjempesøt marekatt som kravlet og krøyp på oss hele tiden. Jonas valgte å ikke bli med hjem, men ønsket å overnatte da de spurte om han ville det. Ikke verst etter det første møtet med en helt ny situasjon og familie. Det hører forresten med at denne familien er tysktalende. De snakker greit engelsk også, men Jonas er jo ikke spesielt erfaren i engelsk på egenhånd. Far liker innstillinga hans godt.!

Rapporter fra Norge melder om skikkelig kuldeperiode. I huset vårt hjemme førte dette til frosne rør og vannlekkasje i hybelen. Godt jeg har en oppegående far og gode kompiser med verktøyet og hodet på rette plassen da. Takk så mye til far, Bjørn og Olav for innsatsen.  Som jeg skrev i sms til Holger: her i Namibia er det ikke annet som er frossent enn lørdagspilsen.

Familien Wittsack/Holm er vel på plass i Østre Kjennrvei 24. Anita er i full gang på jobb i Akebakken barnehage, der har også ungene fått plass (på andre avdelinger enn Anita) og Holger har startet på norsk språkkurs. Kontrastene for dem er sikkert like store som det vi opplever at det er å komme hit. Temperaturforskjellen er jo f.eks lik begge veier. Jeg har fått melding om at Leo (5 år)har vært på ski alt. Bra Leo! Ta med pappa snart også!  Holger er jobbsøkende så dersom noen trenger en hjelpende hånd eller vet om noen som gjør det, så la oss få vite det. Han har ingen diger formell kompetanse men jeg kan love at en afrikansk farmer er vant til å kunne gjøre det meste. I tillegg har han 15 års erfaring som turguide her i Namibia. Snakker perfekt engelsk, tysk, afrikans, herero, owambo og om et par måneder også (garantert)veldig godt norsk.

Etter den første uka er vi enige om at dette går veldig greit så langt. Vi synts riktignok at vi har opplevd nok for en hel måned enda det bare har gått en uke. Det betrakter vi ikke akurat som noe negativt. Vi gleder oss til resten.

Legg gjerne inn kommentarer eller hilsener i kommentarfeltet øverst i våre innlegg på denne bloggen. Vi ”digger det” og publiserer kommentarer så fort vi er innom på nettet.

Ha en fin uke alle sammen!

Anders, 11/1 2010

16 kommentarer to “Den første uka sammen!”

 1. Laila

  Hei dere,
  Det er veldig morsomt å drømme seg bort i deres spennende tilværelse, her man sitter på et kontor og ikke gjør annet enn å trykke på en pc og snakke i telefonen.
  Tydelig at dere er en tøff gjeng, som passer godt sammen. Iren er utrolig sporty som kjører avårde alene og Jonas er tøff som overnatter hos en fremmedspråklig, ukjent familie i et helt fremmed land. Herlig!!

 2. Elin

  Hei, Anders og Iren! Spennende å følge med på eventyrene deres – ja, for det virker jo rent eventyrlig på meg – villhester, sjakaler.. Eia var vi der.. Her hjemme i SJO-land ser vi slutten på årets juletrefest-sesong, og ikveld er det sesongens første øvelse – med Hindemith, formål NM. Tenker på dere!

 3. Anja Flekstad

  Fantastisk morro å lese!! Hjemme fryser vi nesten ihjel , fyrer som gale og prøver å holde varmen. Nå er det ikke godt , faktisk bare 21 minus på dagen i dag og det er jo hakket før varmt. det sier jo litt. Gleder oss til å lese mere! Klem fra små og store Flekstad

 4. Grete

  Hallo på dere !!
  Nå ble jeg rent imponert av deg Jonas, som overnatter hos noen du akkurat har møtt også at de heller ikke snakker norsk. Selv begynner jeg å bli mer og mer klar for å komme på besøk.
  Klem fra meg

 5. Bernard m/familie

  hei jonas! har du det gøy?…æhh dumt spørsmål. jeg gleder meg til du kommer hjem og det tro jeg alle i klassen gjør også! du er jammen modig som overnattet hos en familie som ikke snakker norsk!!! men var det stillig å skyte en sjakal?jeg tror nok det. gleder meg til guttefest i 2011!hilsen bernard

 6. Frøydis og Ivar

  nå har vi også fått adressen til siden. godt nytt år til dere alle!
  vi følger med med åpen munn og store øyne. ser gjerne gode oppskrifter på onyx fra dere møter den. har fortalt sasha om den. hun hilser og hopper rundt i snøen. har lært seg løypekultur allerede og setter seg pent på stompen når hun møter trafikk. sikkert irens fortjeneste! dere passer på dere, det vet vi. vi følger med videre. alt godt.

 7. Vibeke

  GODT NYTT ÅR!! Glemte jo helt det…. Vi koser oss i snøen..nå er det jo varmt og godt, bare 5 kalde grader! Helgen var siste gang på skolen for meg…så litt reklame: nå er jeg autorisert healer! jippi! Kos til dere videre, tøffinger…

 8. Stian

  Halloen alle sammen, Godt nytt år!
  Veldig kjekt å følge med dere her. Dere har ett veldig spennende år foran dere ser jeg, så kos dere.
  Det er kjekt å se bilder av sol og varme hos dere, da vi har 16 blåe her på Bryne.
  Skal hilse så mye fra Anna, Mari og Ådne.
  Vi følger spent med på dere.

 9. Tanja

  hei Iren, jeg følger med stor interesse og har lest igjennom sidene deres, så gøy, venter i spenning på resten av året. Kos dere masse og ikke tenk på oss i Norge med minus grader i massevis. Klem…

 10. Anca

  Hallo alle sammen
  Veldig koselig å lese og ikke minst spennende. Helt klart helt andre forhold en det vi har her i Norge. Når starter dere opp med trommekurs?

 11. Nina

  Hei Iren m/fam
  Så spennende og lese innleggene deres, litt av et eventyr dere får i løpet av dette året og opplevelser som få har mulighet til og oppleve. Gleder meg til og følge dere videre.. 🙂 Her er det strålende sol og 10 minusgrader, supert ski vær..) Klem

 12. Thomas

  Hei Knutsen og fam.

  Godt nytt år!
  Ser at hele troppen er samla nå,det var vel godt å få ned alle sammen.
  Her er det vinter som du sikkert vet,frosne rør og biler.Var på scootertur i helga oppe i sælenområde/Trysil,der var det ikke mindre enn 37 kuldegrader.Ble ikk så mye scooterkjøring men baren var åpen så det gikk greit.
  Leirdalen er også åpnet igjen etter den lange kuldeperioden,var der på mandag,knallforhold.
  Det blir shalton grand prix 6.feb også for de små.
  Følger med på siden deres jevnlig,spennende.Vær forsiktige og ha det bra så lenge.

  Thomas

 13. Yesssssss,jeg fant dere!!!Så bra at vi fikk snakket sammen Knut,jeg ble så glad inni meg så nå gleder jeg meg til og høre stemmen til Jonas også.Skal hilse dere fra oldemor og tante Marit,begge to venter på kort fra dere. Kos dere i byen,spis masse is,knusklem fra bestemor k-a og bestefar trekkspill.Kjempeglad i dere alle.

 14. René

  Ja det har vi glemt……!!!! GODT NYTT ÅR..!!!
  Her er det godt og varmt, sitter på terrassen i Sylling å fnyser av de 30+ gradene dere har.
  Neida, her er det så kaldt at ingenting virker, luftkompressoren har tatt kvelden, løftebukken nekter å løfte tunge biler i kulda, vannet fyser,C5´en forlangte full overhaling av bremser og håndbrekk, utgangsdøra fryser fast, varmepumpene iser igjen, kjerringa fryser, ellers er alt i vater.
  Det er så kult å se bilder fra hverdagen deres, det er jo helt anderledes enn det jeg/vi hadde forestilt oss, fantastisk natur og dere ser så glade ut, kult bilde av Andersen med kula ute ved bassenget (he-he), der er han litt sjef.
  Fortsett med knallbra bilder og skriving, det varmer så godt.

  Hilsen Gnurebukkene i Sylling.

 15. René

  Det så nesten ut som om det var jeg som hadde vert på den hesten (he-he) nammenam…!!!!

  Biffen

 16. Anders

  Hei Rene og godt nytt år til dere også!
  Bra at noe i allefall er i vater (og vel så det som Nylund sier).
  Joda du har rett i at vi er blide. Skolesituasjonen går greit, kommunikasjon med arbeidere går greit, vi har fått flott kontakt med naboer og familie og det er mange som bryr seg om oss. Noen «tester oss» litt også, men sant å si hadde jeg regnet med det så jeg blir ikke hverken lei meg ller utfor av det. Vi beveger oss jo på teritoriegrensen av en verden vi ikke kjenner så altfor godt til og det må jo de som hører til her ha lov til å syntes. Snu det rundt hele på hodet å tenk at det kommer en afrikaner og påstår at han bare skal drive et fiskeoppdrett på mørekysten. Muligens det dukker opp et par skeptiske i lokalmiljøet…….

  Takk for hyggelig hilsen og kommentarer til siden.

  Klem Andersen


Legg inn en kommentar