Møtevirksomhet og hete.

Dette innlegget ble lagt inn av den onsdag, 3 februar 2010

De siste dagene har det vert over 30 varmegrader og det er jo uvant for en nordmann… Hjernen tenker saktere og vi må gjøre ting saktere for og i det hele tatt få gjort noe. Jonas er vel den av gutta som blir mest matt av varmen, så derfor er det jo godt å ha et svømmebasseng å kjøle seg ned i!  Vi har vert noen dager i Windhoek igjen, både fordi vi måtte ha Landcruiser`n på verksted og fordi Anders måtte troppe opp på et møte som stand in for Holger. Møtet dreier seg at myndighetene planlegger å tillate at det annlegges en kobber-mine ikke langt fra farmen. Dette er farmerne i området skeptiske til fordi de er redd vannet skal forsvinne, og akkurat DET er en livsnødvendighet her. Det skal visstnok graves et ”hull” på 250 meter, og en elv må omdirigeres så dette er litt av et innhogg i naturen. Og med svære anleggsmaskiner durende rundt kan man jo bare tenke seg til hvordan dyrelivet vil reagere. Det var også et møte farmerne imellom på søndag som Anders var med på. Det er jo slik at de må stå sammen om de vil komme med protester eller innlegg av noe slag, og Anders har prøvd å følge med så godt han kan, og siden rapportert videre til Holger i Norge. De to skyper flittig og arbeiderne har også fått prate med ”bossen” sin på denne måten. Dette syns de er vanvittig gøy… Tenk å se en så svær mann som Holger inni den bittelille firkanten, også at på til få snakke med han!! Det er jo nesten så de ikke tror at han er heeeelt langt vekk i NorgeJ

 

På veien hjem fra Whk. ble vi stoppet av en minibuss full av fargerike Herero damer i sine tradisjonelle flotte drakter. De smilte og vinket og jeg sa jeg syns de var så fine- og om de skulle på fest…? De skulle ikke akkurat på fest men i begravelse…  Det er i hvert fall ikke sånn her at når noen tar kvelden så stiller alle opp i svart… Sjåføren var litt svett og spurte om vi hadde startkabler. Anders dro dem fram og bilen deres startet…men sloknet igjen like fort . Anders opp med panseret og dukker nedi, og etter ca 10 minutter var den reparert. (dynamoreima var borte, men de hadde en gammel i reserve. Sjåføren, som var hadde med seg 7 damer, hadde null peiling på bil. Det var helt sikkert.) De hadde stått der i noen timer og da bilen var fikset i løpet av ti minutter og de kunne kjøre videre var de ”rimelig” happy. At det i tillegg var en hvit familie som hadde stoppet og hjulpet de, var nok nesten i overkant. Det skjer dessverre ikke så ofte i disse traktene.

 

Ellers har lærerne hatt elevsamtaler (he he…) og det kom fram at elevene på skolen vår vil ha mer gym. Så da var det bare å streke opp 60 meter og legge seg i hardtrening. Vi har gå/jogging og styrketrening samt diverse lengder i bassenget. Det er stor interesse for å skaffe seg den såkalte six-packen og den kommer jo ikke akkurat av seg selv. Far prøver innstendig å overbevise gutta om at det er ut med vaskebrett, og at de fleste han kjenner har vaskeball….. Men de lar seg ikke avlede, så da blir det blir sit-ups, push-ups og rygg øvelser. Mor lager mat…

Knut klar for 60-meter`n

Knut klar for 60-meter`n

Gymtime med styrketrening.

Gymtime med styrketrening.

Vi har også verksted hvor gutta får mekke og skru. Kjøpte en gammel guttesykkel på garasjesalg i Whk. Hamstret noen nye deler og kjøpte dekk som vi tok med ut på farmen. Noen syns dette er morsommere enn andre, men nyttig læring er det jo uansett. Mor måtte også til pers å legge om hjul på Navaraen, just in case. Er greit å ha gjort det mens Anders er i nærheter. Kan love det reservehjulet var tungt som bly, og neste gymtime får heller lunsjen bli litt seinere så mor får vert med på styrketreninga!!

Kareto og Knut.

Kareto og Knut.

Jonas alias Max Mekker.

Jonas alias Max Mekker.

Knut alias Reodor Felgen.

Knut alias Reodor Felgen.

Klasserommet vårt. Ikke helt tradisjonelt men vi liker det.

Klasserommet vårt. Ikke helt tradisjonelt men vi liker det.

 

Satan (eselet) har blitt bitt av en av hestene så vi måtte fikse opp litt i såret.

Satan (eselet) har blitt bitt av en av hestene så vi måtte fikse opp litt i såret.

Ser ikke noe godt ut men med vask, rens, blåspray og litt "trøstepellets" regner vi med at dette går over.

Ser ikke noe godt ut men med vask, rens, blåspray og litt "trøstepellets" regner vi med at dette går over.

Vindpumpa på Lekerwater med tilhørende basseng. Det er 5 slike totalt på farmen.

Vindpumpa på Lekerwater med tilhørende basseng. Det er 5 slike totalt på farmen.

 

Det var det som vi sier på godt norsk. Takk for alle innlegg, det er like gøy for oss å lese om dere der hjemme som det antagelig er for dere å lese om oss!

 

 

 

 

 

 

 

Vi rensker litt opp i drikkekaret og tar ut litt smådyr og alger.

Vi rensker litt opp i drikkekaret og tar ut litt smådyr og alger.

Iren 2/2

11 kommentarer to “Møtevirksomhet og hete.”

 1. Lise og Knut

  Hei Iren, Anders, Jonas og Knut!
  Det er så artig å lese om alt dere opplever. En utrolig underholdende nettside. Vi gleder oss til fortsettelsen. Her på Lierskogen har vi hatt en flott vinter så langt med mye snø og flotte skiløyper.

 2. Kari Vik Knutsen

  Godt å høre hvor bra dere takler hverdagen og får bruk for praktisk sans og romslighet.Både Reodor Felgen og Max Mekker ser ut til å ha begynt på yrkesfaglig studieretning allerede.
  I går hadde Pål sin releasekonsert på Grefsenkollen. Kjempebra musikk og framføring og stor jubel i salen. Han har allerede fått seksere og femmere i terningkast, og han blir kringkastet både i radio og på fjernsyn. Dere skal få plata hans ved første anledning. Familien møtte fulltallig fram og er stolte av han. Spennende hva som skjer framover. Vi prøver oss på en skype en dag. Ha det bra alle fire.
  Hilsen fra Hosle

 3. Anders

  Hei Lise og Knut,
  Takk for fin tilbakemelding. Dette nettsidegreiene er ikke egentlig noe vi kan, men det gjør det jo litt spennende. Håper alt står bra til og regner med at de nye naboene i 24 ikke akurat tar knekken på dere.

  Klem Andersen

 4. Anita

  HEI!! JA vil leser og ser hva dere bruker dagene til. Ser og høres veldig flott og spennede ut!! Vi leser med store øyner og åpen munn!! Skal hilse fra Bernt også.
  Jeg er glad dere har hatt en elevsamtale. Som jeg også skjønte komm det nytte ut av det og foradringer måtte til, det er bra, alle må bli hørt. Vi vil jo ikke ha noen pingler tilbake. At mor bare er på kjøkkenet og lager mat tror jeg heller ikke på. At Anders mekka bil for damene er vel ikke nyheter. Den slakte sena synes jeg ikke var så imponerende, hva sier mattilsynet?? alle sitter midt oppi blod og kniver med bare croocs. Ja vil følger med så godt vi kan fra Skåbu. Nå reiser vi ganske sanrt til Filippinene. Blir borte 16 dager, så da kan det jo hende Ingvild sendere dere noen ord. Det er hun som skal passe bruket her. Hils til alle. Til gutten bare fortsett å sette krav til lærerne.
  Ha det godt hilsen Anita og Slangen.

 5. Erik Fjeldstad

  Hei!!
  Artig å lese innleggene deres, veldig underholdene :)) og artig å se hvordan hverdagen er for dere. Det virker som det ikke er så mye som er likt livet i Norge hehe..
  Ser innom siden deres av og til..må følge med litt 🙂
  Selv er jeg i Larvik for helgen og har kjørt langtur med snøfreseren…fin vinter her i år også. Blir en skitur i morgen tenker jeg.. uten at jeg trenger å være redd for å bli spist av ville dyr :)(tror jeg…)

  Hilsen Erik

 6. Bjørn

  ja ja du ligger i jakt trening leser jeg….Husk at det er KUNNNN 2 ting som gjelder når det kommer til det å felle dyr!!! Sabel & Cheetah. Alt annet er kun å regnet som øvelse. 🙂

 7. Nicolay

  Må si jeg er stum av beundring. Her viser du deg Anders som den sanne Alfahan du er.

 8. Olav-J.

  heisan i varmen ser dere har det fint , var innom på liertoppen igår så nå har dere vann i gjestehuset igjen kos dere

 9. Anders

  Hei Olav,

  Mange takk for hjelpen. Det er godt å vite at det er i orden igjen. Håper dere fikk servering på»arbeidsplassen»…
  Jeg får gjøre opp med deg når jeg kommer hjem.
  Blir du forresten med på et par ukers tur gjennom (en liten del) av Afrika om et års tid? Regner med at du og Bjørn har snakket om det.

  Afrikahilsner fra Anders

 10. Anders

  Svar til Bjørn,

  Sabelantilope finnes jo (som du selvfølgelig vet) på nabofarmen, men sannsynligheten for at jeg betaler ca 140 000,-Nok for å få lov til å felle en slik en er ganske liten. Faktisk ikke tilstede over hodet. Men dersom en Cheetah skulle finne på å virke truende derimot……………………. Sannsynligheten er liten der også faktisk. Cheeta er på listen over utryddningstruede dyr og «sprader» ikke akurat omkring her. Den finnes i området og jeg har sett den en gang. Man må etter reglene skaffe seg fellingstgillatelse dersom man er plaget av «ugang» fra cheeta på ganske lik måte som ulv i Norge.

  Andersen

 11. Trine

  Så heldige dere er! Artig å se bilder og lese om folk og dyr i Afrika. Jeg har allerede begynt å glede meg ordentlig til vi forhåpentligvis kommer på besøk. Nytt om livet på Ugla kommer i egen forsendelse.
  Hilsen til dere alle fra
  Trine


Legg inn en kommentar