I dag har vi blitt ekte farmere lissom!

Dette innlegget ble lagt inn av den tirsdag, 16 februar 2010
Har noen sett dette "kråketegnet før?

Har noen sett dette "kråketegnet før?

Muligens. Denne har jeg brukt siden jeg var 9 år som mitt initsial. Min søster Anne Kaja hadde et AK initsial som hun brukte, også hjalp hun meg med å lage mitt eget. Da dette ble gjort bodde vi på samme rom i lærerboligen på Grunnfarnes på Senja. Årstallet var 1977, jeg var 9 og Anne Kaja var 15.

Det var historien. Nå er dette «bumerket» svidd inn i skinka på 8 kviger her på farm Oehlland. De er kjøpt i dag av oss, og skal bli til flere har vi tenkt. Kvigene, eller heifes som det heter her, er klare for sin første unnfangelse (to er faktisk på tjukken allerede) og vil bli satt i innheining med en stor flott Bonsmara bull en av de nermeste dagene.

Her smir vi vårt bumerke.

Her smir vi vårt eget bumerke.

Som der ser ble også bumerket produsert i dag. Jeg ser nå litt i etterkant at det var litt egoistisk å bruke mine initsialer, men må også innrømme at jeg syntes det ble råkult. Beklager Iren for å ha overkjørt deg.

Her varmer vi jernet for aksjon. (Ikke missforstå)

Her varmer vi jernet for aksjon. (Ikke missforstå)

For dyrevernere ser dette brutalt ut. Vi er som kjent også glad i dyr og kommer vel til at å være ku her i Namibia er så fordømt bra, kontra å stå på bås et helt liv i f.eks Norge, at de sekundene det tar og merke, kastrere eller kutte horn oppveies (x 10) ganske fort. Rett på, og ikke noe tull.

Knut er nok den av oss som liker dette minst. Det stinker litt svidd, får en ikke helt god svilyd og kuene «offer seg» jo litt. Ikke noe å si på det Knut.

Knut lurer litt på om den siste kua kan få slippe merkinga.

Knut lurer litt på om den siste kua kan få slippe merkinga.

Det andre verktøyet vi trenger for å få merket er denne «båsen». Den fungerer bra og er ikke så gæli. Ganske «kuman» faktisk.

"Den kirurgiske bås"

"Den kirurgiske bås"

Det må nevnes hvorfor vi i dag ble farmere. Det skulle fraktes et lass (ca 120) kuer fra farmen idag. Disse tilhørte en farmer som leide beiteplass her på Oehlland. Da kuene ble veid og lastebilen skulle fylles, oppdaget man at bilen ville gått med overvekt , og det er faktisk like strengt her som i Norge. Derfor «tillbød» jeg at vi kjøpte de kuene som ble til overs. Vi valgte ut de best vi kunne finne. I dette tilfelle de som var nærmest og kunne bli til flere. kiloprisen for levende ku er pr i dag 14.20 Namibia Dollar for interesserte.

Etter å ha blitt godkjente som «ekte farmere lissom» ble det Champagneskåling. Kuult!

Jonas, Knut, meg, Daniel og Paulus. Iren var også her fotograf. Jeg må bli flinkere til å være bak litt ser jeg.

Jonas, Knut, meg, Daniel og Paulus. Iren var også her fotograf. Jeg må bli flinkere til å være bak litt ser jeg.

Anders, 16.02.2010

5 kommentarer to “I dag har vi blitt ekte farmere lissom!”

 1. Fred Arne

  Gratulere som KU eiere. Spennende å se hvor mange det blir da…..

  Hva er en Nimibia dollrs i norske kronarser da?

  Fred Arne

 2. Anne Kaja

  Hei Anders.

  Jeg bruker fortsatt AK til å signere oppslag og referater, anvise regninger (da i kombinasjon med Knutsen), merke kakefat og matbokser. Det holder også å skrive AK i loddbøker på lokale arrangementer. Bumerket er brukt særdeles mange plasser siden 1977, men aldri til å merke egen buskap!

  Her nord har det vært mye «vær» i det siste. Store snømengder, temperaturer som varierer fra +3 til -15 på noen dager, vind og regn. Forrige helg var vi strømløse i tre timer. For såvidt greit, men det føles utrygt uten telefonforbindelse med hverandre og omverden. Koselig med stearinlys på sykehjemmet, men for eksempel umulig å justere høyde/ hjertebrett og slikt på sykesengene. Denne helga var mobilnettet til Telenor nede et døgn. Tungvint det og! Da mobilene kom på nett ble Kaperdalsveien stengt. Ingen gjennomkjøring verken for bil eller buss fra søndag ettermiddag. Det ble mange som ikke kom seg på skole/jobb mandag.

  I morgen fyller Pål 23 år. Han starter dagen med bløtkake hos mormor og bestefar-Knut, deretter blir det TV-intervju i NRK sammen med kulturministeren. De skal snakke om by:Larm der han har to konserter fredag. Innslaget sendes på Dagsrevyen i morgen, – men det fikk jeg ikke lov å si høyt. Har derfor bare skrevet det med små bokstaver:)

  En stor klem til dere alle fra Anne Kaja.

 3. cocos

  Hei dere Farmen folk.OL-har startert vi har en gull to sølv og to bronse.det snør mye her hjeme i kalde Norge.hva slaks godis har dere i Namibia.Hilsen Cocos & co!

 4. Nå er det blitt flere gull- og sølvmedaljer. Det fortrengte kulturministera og Moddi i Dagsrevyen!
  Kari er i lufta mot Afrika. Ørner og ugler har vel landet i Østerrike.
  Jeg tar en rolig en i M.BL.! Kanskje blir det en Syndintur i slutten av neste uke. Der er det bra med tørr snø, og ikke noe sand eller svidd kulukt.

 5. Og så glemte jeg det jeg egentlig skulle si: Kameraet til Jonas er fikset. Det kommer vel nedover med noen Grenier kanskje!


Legg inn en kommentar