Anders er trailersjåfør

Dette innlegget ble lagt inn av den fredag, 19 februar 2010
Scania420 med twin semi.

Scania420 med twin semi.

Vi fikk en uventet tur til nabo byen Gobabis forrige onsdag, da Anders tilbød seg å hjelpe naboen med å kjøre kuer til en auksjon som skulle holdes der. 30 kyr i alt på en diger semitrailer! Snakk om å være konger på veien med den doningen… Man kunne slå  ned baksetet sånn at det ble en seng, og gutta lå langflate og koste seg. Gobabis er et litt mindre sted enn Windhoek, de har de fleste «nødvendeligheter» der for å si det med Harry Potter. Sigtseen med trailer var litt vrient så vi får se oss om i fødebyen til Holger litt mere en annen gang.

Anders syns selvfølgelig dette er vanvittig morsomt (må være en gutte greie…?) og tilbød seg likegodt å kjøre høy for naboen dagen etter.  Mamma og Jonas ble ikke med, og hadde en rolig dag på farmen istedet. Jonas fikk være med Paulus og Daniel å merke kuer og svi horn, og etter det fikk han være med å leke cowboy når de skulle flytte noen kuer fra farmen til et annet beite. De var ute å red i 3 timer! og gutten var ett eneste stort smil når han kom tillbake, selv om rumpa var litt sår….. Jeg fikk noen timer til å trene den ene hesten som er vanskeligst å fange, og etter ca. 1 time kom den etter meg mer som en hund. Den stod helt stille og lot seg både fange og sale uten tau og tvang, tålmodighet er en dyd…? (rart den tålmodigheten ikke finnes når ungene skal på skolen om morra`n…?) Fikk også begynt å male litt, det blir «Nøkken» av Kittelsen denne gang.  Meningen var at jeg også skulle være med til Whk. men ombestemte meg fordi ungene til naboen skulle sitte på tillbake så da ville det blitt litt for trangt. Er glad for det i ettertid… Anders og Knut var hjemme kl.04 om morgenen! For det første var det ene hjulet punktert da de skulle dra av gårde om morgenen, og da naboen ville fylle det med luft løsnet dekket fra felgen… (ikke akkurat Anders sin måte…) Alle reservehjulene var punkter fra før (heller ikke Anders sin måte…) så det måtte skrues av et hjul fra en annen trailer for å sette dette på traileren som de skulle bruke… Vel framme i Whk. og etter å ha lastet av alt høyet dro de på dekkverkstedet for å få på 4 nye dekk på trekkvogna samt å skaffe et høvelig reservehjul. På veien ut merket Anders en rar lyd… Av med et hjul for å sjekke, og da kom det et fullstendig ihjælkjørt hjullager til syne…

Her har der vøri litt varmt og låsemuttern var av......

Her har der vøri litt varmt og låsemuttern var av......

Det var bare å tilkalle Scania som kom med 2 mekanikere som fikk betalt for å klø seg i hodet. Etter å ha blitt instruert i hvordan man bytter et kranglete hjullager av en utålmodig Mr. Knutsen, var de endelig av gårde etter snaue 8 timer. Dette feiret vi med en grillfest dagen etter hos disse berømmelig naboene, som var glade for at dette ble oppdaget med høy i lasten og ikke kuer… Hell i uhell der altså… Som kjent har vi nå også kjøpt noen kuer, og dette gleder vi oss stort over og syns vi er veldig heldige som får muligheten til

Dette plukket vi ut med fingerne før vi tak av hjulet.

Dette plukket vi ut med fingerne før vi tak av hjulet.

noe sånt. Ellers har vi vert noen dager i byen igjen, og det var stor oppstandelse i stua da vi kom hjem fra postkontoret med pakke fra muttern i Norge. Masse avisutklipp og en side fra Se og hør med Petter Solberg sin Spydeberg-engelsk (vi lå langflate på gulvet og lo så tårene sprutet!!!) og det viktigste av alt…TO store Freia melkesjokolader, hvis en mistet «livet» straight away… Så der ser dere folkens…bare send melkesjokolade!!! Ellers har vi flotta oss litt med både massasje og kiropraktor i byen (ja akkurat det var en nøvendelighet for Anders denne gangen for ryggen hans har kranglet helt siden vi kom hit) Gutta syns fremdeles det er bra i Afrika, og foreløpig er det ingen som kjeder seg!!  En litt artig historie på tampen…: Vi pleier å leie dvd når vi er i byen, og så også i går. Vi hadde forklart Jonas om en film som på engelsk heter «cool runnings» bedre kjent på norsk som «kalde rumper» (dere vet disse fra Jamaica som starter bob-sleigh team for å være med i OL) Etter å ha lett en stund tar Jonas mot til seg og strener bort til snella bak disken og spør: «Do you have cold ass…?» Damen hever ett øyebryn og spør forsiktig «excuse me…?» mor prøver å holde maska men desverre går ikke dette særlig bra. Jeg bobler over av latter og Jonas også da han rødmende skjønner hva han har spurt snella om. Vi strener ut av butikken, med riktig film, og ler hele veien hjem.

God helg til alle fra Knutsen`s i Afrika

Iren, 19,02,2010

5 kommentarer to “Anders er trailersjåfør”

 1. Grete

  Hallo på dere !!!
  I dag har det vært hyggelig å se på OL, med to nye gullmedaljer.

  Tror nok jeg også hadde hatt store problemer med å holde meg alvorlig i videobutikken. Veldig bra at du ikke er redd for å prate engelsk Jonas.

  Klem fra meg

 2. Nina og Fred Arne

  Hos dere er ingen dag kjedelig! Så artig å følge dere. Her har vi heller ikke tid til å kjede oss for vi måker snø for alt vi kan!
  Hilsen Nina og Fred Arne

 3. Amund

  Man kan visst ikke klage når man endelig har fått en deilig, snørik, gnistrende kald vinter med flott skiføre. Snøen henger tykk på trærne, mens skidressen begynner å stramme litt, på grunn av alle grillpølsene. Varm toddy i koppen og nykjørte løyper. Men må det vare så lenge? Så løper vi rundt her med bøyde knær og kikker nervøst på klokka. Det er jo så mye man må rekke. Men blir det for ille så kan vi bare tenke på de som har fulgt drømmen sin, og at det kan faktisk vi også. Så etter alt denne babblinga skal jeg komme til poenget. Hvordan er markedet for urmakere i Namibia?
  Amund

 4. Hilde

  Hei alle 4. Det er så morro å følge dere, vi lo godt når vi leste om videobutikken! Det hadde også vært fint hvis dere kunne legge ut adressen deres så kanskje det kan komme flere overraskelser i posten?? Jeg vet at jeg har sett den ett eller annet sted, men jeg greier ikke å finne den igjen nå… Hilsen fra oss fire: Cecilie, Jan Erik, Bjørn Erik og Hilde.

 5. Ann Kristin m. familie

  Hei alle dere i Afrika.Det er så morsomt å lese om dere der nede i Afrika.Vi koser oss når vi leser om alt det spennende dere opplever.Her hjemme snør det ennå.Marte ,Jonas ,Morten og Øyvind er mye ute og står på snowbord(Øyvind står slalom) og de storkoser seg ute i snøen.Guttene her fikk store øyne da de så bilde av Jonas bak rattet.De syntes han var kjempe heldig som får kjøre bil helt alene,men Morten lurte fælt på hvordan han rakk ned til pedalene.
  Ser også at engelsk timene blir brukt i praksis.
  Er det noe dere ønsker å få sendt ned i posten? (Ja ,Iren jeg vet at du vil ha Freia melkesjokolade.)
  Store klemmer til dere fra alle oss på Stigenga.
  Ann Kristin,Øyvind,Stine,Marte,Jonas og Morten


Legg inn en kommentar