3 måneders visa på alle!!!

Dette innlegget ble lagt inn av den lørdag, 27 mars 2010

Ja, det er jo nesten ikke til å tro….. ,men ”damen” sier nå at dette er tilfelle. Passene har vi ikke sett ennå, men ”damen” sier vi skal få dem snart, så da så. Føler litt at vi står med lua i hånda her, men «å ska`n gjørrra a», så da så. Nok om det, har i hvert fall bedre tid framtil de originale søknadspapirene skal opp til behandling.

Forrige helg hadde vi besøk av flere medlemmer av familien til Holger, altså han som eier denne farmen vi bor på, og som nå bor i huset vårt i Lier. Det har vert hans mor, som vi bare kaller Oma og som betyr bestemor på Herero, hennes datter Ramona, altså Holger`s søster og broren til Holger (Vicky) sine to barn: Glenda på 17 og Jason på 15. I tilegg har vi hatt besøk av Inger Marie og Mokomele, et vennepar av Holger og Anita som vi møtte i bryllupet deres her i fjor. Det har vert utrolig hyggelig. Vi har laget mat sammen, grillet og skravla, vært på jakt og felt vortesvin, spilt Rummikubb og drukket masse, ja for masse vann må man drikke når man er på disse breddegrader (….) Jonas har spilt fotball og vert sammen med Jason, mens Knut har vert på ute-campen med naboen og sovet ute i bushen i to dager. Lukta skikkelig bål av han da han kom tilbake her. Tøff gutt! (sover på bakken ved siden av bålet altså…)

Vi velger å tro at hun trives. Sprek bestemor og mellom oss, den egentlige sjefen for det allermeste innenfor storfamilien. Man merker det ikke med en gang men......

Vi velger å tro at hun trives. Sprek bestemor og mellom oss, den egentlige sjefen for det aller meste innenfor storfamilien. Man merker det ikke med en gang men......

Ellers har Anders nok av småting han alltid driver og reparerer på. Han har bl.a.laget en mer permanent arbeidsbenkbenk nede på work-shopen, til arbeidernes store glede. Den gamle som stod der måtte to mann støtte opp hvis en mann skulle få arbeidet på den… Han har også fikset litt på Holger`s gamle motorsykkel, en Kawazaki 175ccm som han og Jonas nå durer flittig rundt på. Mor var ikke det minste redd da guttungen satte seg på det store beistet, ettersom jeg vet at crosser`n hans hjemme i Lier er mye mer ”sinna” en denne er. Det gikk så støvføyka stod gitt, og i all oppstandelsen kom vi plutselig på at han kjørte med cowboy-hatt og ikke hjelm… Kremt, kremt… Dette skal skaffes altså!!! Ellers har vi med både bukse og støvler fra Norge.

Litt stoor, men ikke så mye.....

Litt stoor, men ikke så mye.....

Sjekk dyret med den lange halsen i bakgrunnen!

Sjekk dyret med den lange halsen i bakgrunnen!

Har vel nevnt før at det finnes en Cheetah felle her på bruket. Som regel kommer det ikke Cheetah i den bare en masse andre dyr, og for noen dager siden kom Daniel hjem med en Caracal, som endte sine dager i denne fella. En Caracal minner mye om den norske Gaupa som dere ser, og dette var en stor fin eldre katt (om enn litt loslitt i pelsen).  Den skal nå stoppes ut og vil ta seg glimrende ut i stua hjemme i Lier, ved siden av den norske rødreven vi har der fra før av.

Ser ut som en pus, eller hva? Denne er ikke egentlig så kosete (nå er den det bare fordi den er død). En cheetha ville etter all sansynlighet stukket av hvis man møtte den men denne kunne lettere ha angrepet. Det kryr ikke av dem og de sees lettest om natta egentlig.

Ser ut som en pus, eller hva? Denne er ikke egentlig så kosete (nå er den det bare fordi den er død). En cheetha ville etter all sansynlighet stukket av hvis man møtte den, mens denne kunne lettere ha angrepet. Det kryr ikke av dem og de er mest aktive om natta egentlig.

Vi fikk endelig glimt av en av Sabel antilopene på nabofarmen. Disse dyrene er ekstremt dyre å jakte på, og vil man ha dette trofeet må man punge ut med rundt 80.000,- nok. Her i huset holder vi oss til nytte-jakt (kun mat) og foreløpig er dyrene her trygge, for fryseren er full….

Dette dyret er bare såå jæ..... elegant!!!

Dette dyret er bare såå jæ..... elegant!!!

Vi gleder oss enormt til helgen for da får vi første besøk fra Norge!! Atle og Marianne Bjørklund (våre forlovere fra bryllupet) og barna deres Marte-Sofie, Dennis og Pernille, kommer og skal være hos oss i nærmere tre uker. Det skal bli morsomt å få dele alle opplevelsene våre med noen kjente og kjære. Sånn jeg ser det, blir dette dobbelt så gøy om vi kan dele det med noen. Fam.Bjørklund overlappes av mutter og fatter, som kommer nedover den 11.April, og jeg vet de gleder seg MER enn mye. Gutta teller dager nå, og spør og spør om hvor lenge det er igjen. Skjønner plutselig at tiden flyr og at vi snart har gjennomlevet ¼ av Afrika-eventyret vårt. Hører det våres i Norge, og må si jeg er veldig glad i variasjonene i de forskjellige årstidene vi har i gamlelandet.

Ha en fin helg og påskeuke alle sammen, hilsen fra oss, i fremdeles nærmere 30 enn 25.

Knut har funnet stilen. Riktignok har han og jonas blitt enige om fordelinga (Knut er bushmann, fordi han sover ute på bakken til stadighet, og Jonas er cowboyen. Hestene kler rytterne eller hva?

Knut har funnet stilen. Riktignok har han og Jonas blitt enige om fordelinga Knut er bushmann (fordi han sover ute på bakken til stadighet), og Jonas er cowboyen. Hestene kler rytterne eller hva?

 

Iren, 27.03.2010

6 kommentarer to “3 måneders visa på alle!!!”

 1. Sander

  Gratulerer så mye med visa, håper alt løser seg til slutt. Det er ganske morsomt å lese om hva dere gjør og ikke minst hva dere opplever. Må innrømme at jeg er litt misunnelig. Stå på videre, onkel og jeg fikser 17.mai 🙂
  Skal forresten ikke hilse fra Marte… hehe

 2. Kari Vik Knutsen

  Flott rapport fra fire med forlenget visum. Takk for fin skype-prat. Den lever vi på en god stund. Vi ønsker der en god påske og ser for oss at dere får mange fine dager med besøk fra Norge.
  Hilsen fra oss to på Hosle

 3. Ingrid og Gro

  Hei og grattis med visum!
  Skjønner at det hadde vært bedre med 12 mnd visum, men 3 mnd er jo langt bedre enn hjemreise til Norge i løpet av uka. Det er dog kun lett duskregn i dag og ca fem rå varme-grader rundt Oslo, men jeg tror likevel Namibia er hakket mer eksotisk.
  Alle barn fått påskeferie her. Anders reist til Hafjell med kompis og i dag dro Olav og Ole til Filefjell. Jeg drar oppover etter jobb tirsdag, mens Ingrid pusser russebuss på Avløs – og buss-konseptet begynner å ta form nå. De er kjempe flinke og har dertil solgt bussen til neste år til pris over innkjøpspris, så da er den bekymringen lagt.

  Påsken kommer alltid veldig passelig med sine gode fridager. Det skal bli godt med fri etter intense dager på sykehuset, med stadig nye og triste avisoppslag om deler av sykehusets drift som ikke funker. Det dreier seg heldigvis ikke min avdeling hvor jeg for tiden er avdelingssjef for, men alle blir likevel involvert og preget av å jobbe i en organsisasjon med så mye negativt fokus.

  Ønsker dere og Atle og Marianne &co en veldig fin påskeferiring!Ser ikke ut som spennende prosjekter tar slutt hos dere. Takk for flotte bilder og gode rapporter!

  Klem fra Gro og Ingrid – som rydder av middagen – hilser så mye!

 4. Hilde

  Grattis med visum 🙂 Det fortjente dere virkelig! Skal se at resten ordner seg også.. Hils lille-søs og resten av gjengen fra oss, og ta litt vare på dem der nede, de er ikke så vant til slanger og ekle kryp som dere! Vi gleder oss til å se nye bilder og nye rapporter snart.
  Vi er på påskefjellet og koser oss, i går var det knall-vær og jeg ble solbrent i panna, i dag er det -2,5 og litt snø. Skifter fort, men det er like greit for jeg må jobbe i 3 dager nå (jobber fra godstolen på hytta…). Kos dere videre med besøk fra både liten og stor!! Klem fra Hilde og resten av gjengen.

 5. Else Pernille

  Gratulerer med visum – alltid greit med ting som ordner seg. Håper det går i orden for resten av tiden, også.

  Her er det få dyr, få plussgrader og mye gråvær, – lite eksotisk, mao., men snart fri, iallfall!

  God påske!!

  EP & co

 6. Sebastian m/ fam

  En liten hilsen fra Lierskogen ( p.t. Hafjell)
  Gratulerer med Visa, håper det nå ordner seg for resten av tiden også.
  vi har vært her oppe hele uka, og kan trøste dere med at dette er den verste påsken (værmessig)jeg kan huske.
  Vi rakk en liten langrennstur tirsdag før tett tåke og sludd slo til på ny.
  Meeeen, slalåmbakken ligger jo her rett utenfor døra så særlig vi gutta har jo klart oss rimelig bra.
  kos dere så mye dere kan så skal vi passe på at Lierskogen står til dere kommer hjem.
  Sebastian hilser spesielt til Jonas og gleder seg til han kommer hjem.
  Sebastian Søderberg m/ Fam.


Legg inn en kommentar