Påsketuuur

Dette innlegget ble lagt inn av den søndag, 4 april 2010
Atle og marekatten Gori,han vandrer fra fang til fang og klarer du å snappe en flue eller to til han blir han skikkelig fornøyd (ja marekatten alså...)

Atle og marekatten Gori,han vandrer fra fang til fang og klarer du å snappe en flue eller to til han blir han skikkelig fornøyd (ja marekatten alså...)

 Ja nå har besøket vårt funnet seg vel tilrette og de opplever og nyter Afrika på sitt beste her på farmen her i Namibia. Vi har vert et par dager i Byen først, for å proviantere og slappe av litt. Det ble besøk både i Katetura og en tur på Joe`s bierhouse, der man kan bestille alt fra Struts til Krokodille. Så gikk ferden ut til farmen, som ligger omtrent 165 km nord-øst for Windhoek. Vel framme, og gjestene kunne fornøyd konstantere at det så bedre ut enn de hadde tenkt seg! (dvs.de skjønte at det går an å leve her uten å gå rundt å være redd for at en løve skal spise deg til frokost osv…) Det ble selvfølgelig en rundtur på farmen og vi så det meste av dyra som finnes her (ja av de store antilope-dyra da…) men ikke zebraene og sjiraffene. En litt skrekkblandet fryd opplevelse da vi kom over en svart Mamba som faktisk krøyp av gårde med en salamander i munnen! Dette er et meget sjeldent syn og vi ble så perplekse at vi ikke rakk å ta bilde av den engang… Senere på dagen ble det brenning, kastrering og merking av kuer. Også en litt ekstrem  opplevelse for dem som kommer rett fra parketten på den nordlige halvkule, men de overlevde da det også!!

To fornøyde cowgirls som er mer enn kry over å ha "hjulpet" til med å drive kuer (dvs.ri bakerst og sørge for å ikke være i veien for de andre...)
To fornøyde cowgirls som er mer enn kry over å ha «hjulpet» til med å drive kuer (dvs.ri bakerst og sørge for å ikke være i veien for de andre…)
Gutta har vert på jakt og resultatet ble en stor fin Kudu som gir oss mat i flere uker. Dyret blir å skue i den glade familiens residens om et par månede..
Gutta har vert på jakt og resultatet ble en stor fin Kudu som gir oss mat i flere uker. Dyret blir å skue i den glade familiens residens om et par månede..

Gutta har vert på jakt og resultatet ble to fine Kuduer som gir oss mat i minst et par måneder til! Dennis og Jonas påstod at de skulle slakte den ene selv, men fikk vel nok etter at de hadde sett på arbeiderne slakte den største… Mye blod og guffe, men nyttig for ungene å se at kjøttet vi spiser faktisk ikke kommer fra Meny… Trofèet blir å skue i fam. Bjørklunds residens om et par måneders tid he he… Marianne og jeg har også fått testet ut cowboy hattene våre, da vi fikk være med Daniel og Paulus å drive kuer fra hesteryggen. En uforglemmelig opplevelse for to heste-berter og et must for alle som tror de har ridd før (….) Vi har selvfølgelig vert hos naboen og hilst på både tam-struts, hartebeest og marekatten Gori til alles store fornøyelse.

Gori liker også påskeegg og forsynte seg grådig når han endelig kom seg opp i påskeegget...

Gori liker også påskeegg og forsynte seg grådig når han endelig kom seg opp i det....Gutta boyz i nærkontakt med strutsen. Disse dyra er SVÆÆÆRE...!

En tur på vår supre bush-camp ble det også på påskeaften, og selv om føret var litt trått fikk vi da feiret med Mariannes suupre rebus-quiz og medbrakte påskeegg (nå ble det kanskje mye rar orddeling her…?)  Dette er en suuper gjeng å ha på besøk, de blir jo med på alt som er gøy! Flere eventyr venter da vi drar på en liten rundtur i morgen. Vi reiser sørover for å ende opp ved kysten, og er tilbake på farmen neste helg. Dette er det første innlegget jeg har lagt ut heeeelt selv og lurer nå på om jeg har fått komprimert bilder riktig og hvordan det faktisk vil se ut på siden vår… Bær over med det evt, så blir det vel bedre neste gang! God uke alle- hilsen fra oss som er veldig glade for endelig å ha fått besøk fra Norge:-)

Vi utforsker på bush-pan,mye å lære for både store og små!
Vi utforsker på bush-pan,mye å lære for både store og små!

 Iren April 2010 145

På besøk i Katetura, den fattigste bydelen i Windhoek
På besøk i Katetura, den fattigste bydelen i Windhoek

Iren, 05.04.2010

8 kommentarer to “Påsketuuur”

 1. Hilde

  Ser ut som om dere koser dere veldig! Gøy at påskeegget overlevde flytur fra Norge til Namibia også, jeg var jammen ikke sikker på at Marianne skulle klare å få det med seg! Vi gleder oss til å se alle bildene når Marianne og Co. kommer hjem igjen. Kan tenke meg at dere jentene koser dere når dere kan late som om dere er cowgirls helt på riktig :). Også greit at man ser at maten ikke kommer fra frysedisken på Mega, men at man faktisk må slakte den først. Her hjemme har vi akkurat kommet hjem fra påskefjellet, der var det mye snø og lite sol. Vi hadde påskeskirenn på ski og snø, ikke sandaler og sand, men morro var det lell 🙂 Kos dere videre og hils alle fra oss. Klem fra Cecilie, Jan Erik, Bjørn Erik og Hilde.

 2. Silje

  Hei Iren, Anders, Jonas og Knut! Så artig å se bildene og lese det dere skriver! Kjempegøy å se stedet jeg har hørt Anita, Holger og Leo prate om 🙂 Ganske så annerledes fra det de kom til på Lierskogen i januar, gitt… DEN kuldeperioden det var også da…snakker om kontrast… (Nå er straks våren kommet,da…)
  Om dere lurer på hvem jeg er, så jobber jeg i Akebakken, og har hatt begge gutta deres før 🙂
  Kos dere videre, dere er en inspirasjon!

 3. øyvind

  Hei alle sammen.Dette må være ett eventyr av de sjeldne.Lurte først og fremst på hvilken kaliber dere bruker for å felle en kudu på 400 kg, det blir jo som en elg.Gjør 30-06 jobben?Godt å høre at alle er friske og raske, og at dere koser dere.Som Hilde skrev så er det forskjell herifra, men jeg skulle gjerne ha byttet noen uker med dere.Hvis dere vet om noen som vil låne ei hytte på 1000 m med 1 m snø og frossent vannhull, så syng ut.Kunne jo ta ei ukes jakt i Namibia i bytte.Dere må ta masse bilder, og så kommer vi og ser en kveld når dere kommer hjem.Blir det mere jakt nå, eller har dere nok kjøtt?Ha det bra alle sammen, mange hilsener fra morfar og Dagny.

 4. Anders

  Hei Silje,
  Jeg trengte ikke lese å langt før jeg kom på hvem Silje det måtte være. Koselig at du er innom, og hils alle i Akebakken.
  Holdte på å skrive t dere skulle a godt vare på Anita, men jeg tipper at hun klarer seg bra hos dere av seg selv….
  Klem Anders

 5. Anders

  Hei Øyvind,
  Hyggelig at du også titter innom siden vår.
  Skyter mest med kaliber 308 men også litt med en noe «udde» kaliber 6,5×68. Den siste er en fin liten kanon. Har også en gammel «plankebørse» som fyres på 303, fra tidlig på forrige århundre. (Ligner i utseende noe på US.carabinen som forsvaret hadde til AG-3`n overtok.
  Vi skal prøve oss på et vortesvin mens Knut og Kari Anne er her tenker jeg. Det blir nok litt sånn at Atle og knut får sloss om hvem som ikke skal skyte…..

  Andersen

 6. joakim knutson

  Grattis med dagen andersen!Her på sollihøgda har vi feira dagen din med grillet kalvekjøtt fra egen flokk(2stk)så litt villmark er det da her også. Du må havert snill i år for sola skinner og jeg har sittet ute i tsjorta til sola gikk ned,rikktig nok måtte jeg spa snø i en time før vi fant plattingen men det er baggateller. Stå på vi venter i spenning på nye episoder av eventyret med de to gutta som dro til afrika for og få skikk på foreldrene sine!!! Ser ut som det lykkes
  Beste ønsker til derre alle fra Kristin,Joakim,Ida og Emil

 7. Grete

  Grattis med dagen Anders
  Siden du ikke har fått melding fra i formiddag får du den her også.
  Bursdagklem fra Grete

 8. FANTASTISK!!! Jeg har prøvd å finne denne siden før, men søkt på knuDsen -altså med D.
  Ser ut som dere har det veldig fint, gleder meg til jeg har mer pc-tid for da skal jeg lese mer her!

  Kos dere!!

  Elinklem


Legg inn en kommentar