For spesiellt interesserte…

Dette innlegget ble lagt inn av den torsdag, 8 juli 2010
Bounty løper med hodet høyt hevet og ser ikke akkurat avslappet ut, han ser ikke mot meg og har oppmerksomheten andre steder.

Bounty løper med hodet høyt hevet og ser ikke akkurat avslappet ut, han ser ikke mot meg og har oppmerksomheten andre steder.

Bounty er en vill hest, som ganske hardhendt ble kastrert på bushmanns vis for en tid tilbake. Det er måten de gjør det på her nede, og hesten tar ikke skade annet enn at den blir livredd for mennesker. Det i seg selv er jo dumt når du skal temme og ri på den senere…. Du får altså en ganske mye lengre vei å gå, og det tar tid om du vil gjenvinne tilliten. Her kommer en serie bilder som sikkert ikke er av interesse for andre enn de som jobber med hest, men jeg vil vise dem allikevel, så ser dere hva jeg bruker noe av tiden min på her nede.  

Bouty stiller seg i hjørnet og kikker nysgjerrig på meg. Skal jeg ikke prøve å fange han da? Hvorfor sitter jeg bare der helt rolig? Nysgjerrigheten er stor, og nå har han fokus på meg.

Bouty stiller seg i hjørnet og kikker nysgjerrig på meg. Skal jeg ikke prøve å fange han da? Hvorfor sitter jeg bare der helt rolig? Nysgjerrigheten er stor, og nå har han fokus på meg.

Det første jeg gjør er å bare være rolig midt  i paddocken mens hesten spinner rundt som en gal. Jeg setter meg ned til hesten roer seg og han skjønner at jeg ikke skal ”ta” den. (Dette tok i begynnelsen ca.15 min. Så gjentok jeg dette i et par dager, til hesten bare brukte et par minutter på å roe seg. )På stolen min har jeg lagt ut pellets, sånn at når jeg går og hesten kommer bort og snuser, finner den pellets og forbinder lukten min med godsaker. 

Nysgjerrigheten blir for stor og Bounty begynner å sirkle meg inn. Jeg spiller uinteressert og unngår blikkontakt for å ikke virke truende.

Nysgjerrigheten blir for stor og Bounty begynner å sirkle meg inn. Jeg spiller uinteressert og unngår blikkontakt for å ikke virke truende.

Bounty vet at det er pellets i posen på bakken, og siden jeg bare sitter der helt rolig våger han seg stadig nærmere. På dette tidspunktet har jeg sittet rolig i ca 30 min. Ting Tar Tid...

Bounty vet at det er pellets i posen på bakken, og siden jeg bare sitter der helt rolig våger han seg stadig nærmere. På dette tidspunktet har jeg sittet rolig i ca 30 min. Ting Tar Tid...

Hester er vanvittig nysgjerrige av natur, og når Bounty i tilegg vet at det er pellets i posen på bakken varer det ikke lenge før han med fornyet tillit begynner å nærme seg selv om jeg er der. 

Bounty senker hodet og snuser rundt og småspiser litt. Ganske stor forskjell fra jeg kom inn i paddocken og an freste rundt hed hevet hode. Tålmodighet er en dyd når man vil nærme seg heste på denne måten, og jeg må si jeg har lært en ting eller to om meg selv også når det kommer til stykket... Er det forresten noen som ser den lille fyren nederst til høyre på bildet?

Bounty senker hodet og snuser rundt og småspiser litt. Ganske stor forskjell fra jeg kom inn i paddocken og an freste rundt hed hevet hode. Tålmodighet er en dyd når man vil nærme seg heste på denne måten, og jeg må si jeg har lært en ting eller to om meg selv også når det kommer til stykket... Er det forresten noen som ser den lille fyren nederst til høyre på bildet?

Min tålmodighet viser seg å være riktig ”medisin”, og etter ca 40 minutter kommer Bounty inn og spiser pelletsen jeg har lagt ut. Det ser riktignok ut som han står på nåler og han er klar for å spinne rundt ved den minste brå bevegelse jeg gjør, men vi har opprettet en slags kontakt og jeg vet at neste gang tar det mindre tid. Neste steg blir å få han til å spise av posen mens jeg holder den. Til slutt vil jeg forsøke å legge på grime slik at vi kan starte på leietrening og til slutt venne han til utstyr osv. Vet ikke om han blir innridd til Holger kommer tilbake, men målet er i hvert fall å få han så tam som mulig.  

Dette er et gyllent øyeblikk. Bounty senker hodet og kommer inn og spiser. Han har vekten på bakparten kler til å spinne rundt og han har full fokus på meg.

Dette er et gyllent øyeblikk. Bounty senker hodet og kommer inn og spiser. Han har vekten på bakparten kler til å spinne rundt og han har full fokus på meg.

Bounty er komfortabel med at jeg står og ser på at han spiser. Jeg setter meg og reiser meg igjen et par ganger så han også skal bli vant til at jeg faktisk ikke er en saltstøtte men at jeg rører på meg innimellom.

Bounty er komfortabel med at jeg står og ser på at han spiser. Jeg setter meg og reiser meg igjen et par ganger så han også skal bli vant til at jeg faktisk ikke er en saltstøtte men at jeg rører på meg innimellom.

Og vi er etter min mening kommet et skritt i riktig retning:-) Tenkte jeg skulle legge ut flere bilder etterhvert av hvordan det går med meg og Bounty, men skal forsøke å legge det til som en egen link på siden vår. God sommer!!!

 

Iren 8/7-10

4 kommentarer to “For spesiellt interesserte…”

 1. Kristin & Joakim

  Spennende – og en flott hest! Ser ut som du har påtatt deg en skikkelig utfordring, og at du får prøvd ut alt du har lært opp igjennom årene. Ikke hver dag du får sjansen til å begynne helt på begynnelsen, så her er det bare å stå på. Det blir sikkert en skikkelig tilfredstillelse når du har vunnet tilliten og nådd målet med å kunne leie han og legge på utstyr. Lykke til videre 🙂

 2. Atle og Marianne og kidsa

  Så utrolig spennende Iren!! Du er en skikkelig hestehvisker;-)) Detta kan du – gleder meg til neste episode:-)) Klem Marianne

 3. Vibeke

  Herlig, er det denne du skal ha m hjem….?? go cowgirl! det er sikkert spennende og lærerikt! vi følger med..
  masse klemmer

 4. Jammen er det noen som tviler på at du greier dette da?Så nydelig Iren.
  Hvilken musikk spiller inni hode ditt når du sitter stille!Klem mutter


Legg inn en kommentar